Smocza Krew

50,00 

Brak w magazynie

Opis

Smocza Krew – kosmetyk dla najbardziej wymagających

Smocza krew to niezwykły kosmetyk określany mianem bardziej znakomitego od kolagenu.

Dla najbardziej wymagających osób, które chcą zachować młody wygląd przez bardzo długi czas

Wyrób rękodzielniczy

40 ml – 50 zł 

Skład:

Smocza krew

masło shea

kwas hialuronowy

olejek neem

olejek rumiankowy

ojejek jojoba

olej z pestek winogron

Kiedy producenci kosmetyków poszukują coraz to nowych rozwiązań mających wspierać naszą urodę, wiele cennych związków mają tuż pod nosem. Matka Natura oferuje prawdziwe bogactwo. Jednym z takich skarbów jest smocza krew. Co to takiego i jak się ją wykorzystuje w kosmetykach?

Samo określenie smocza krew kojarzy się z jakąś magiczną miksturą, czarownicami, ale nie ma z tym nic wspólnego. Jednak aury tajemniczości dodaje fakt, że w dalszym ciągu w Ameryce Południowej smoczą krew wykorzystuje się podczas wielu rytuałów. Rozwiejmy więc wątpliwości i zastanówmy się, co może nam dać.

Czym jest smocza krew?

Smocza krew nie jest żadnym nowym wynalazkiem. To naturalna żywica, którą pozyskuje się z palmy Calamus Draco. Pnącze te rośnie na wyspach Sumatra i Borneo oraz w Archipelagu Malajskim. Ma pierzaste liście, a jego jagoda ma na powierzchni kleistą wydzielinę i to właśnie z niej pozyskuje się smoczą krew. Innymi gatunkami roślin, z których związek ten można uzyskać są Dracena Cinnabari i Dracena Smocza.

Chociaż nie wszyscy znają smoczą krew, to nie jest ona nowa, bo z jej dobrodziejstw korzystali już nasi przodkowie. Powszechnie stosowano ją w medycynie ludowej i jako barwnik w lutnictwie. Ceniono ją za przyspieszanie gojenia ram, wspieranie leczenia ukąszeń i oparzeń. Miała także leczyć wrzody, biegunkę i inne problemy ze strony układu pokarmowego.

Właściwości smoczej krwi

Wśród najważniejszych właściwości smoczej krwi możemy wymienić działanie przeciwzapalne i antybakteryjne. Oprócz tego regeneruje naskórek, wspiera terapię grzybicy i trądziku oraz zmniejsza rozstępy.

Ze względu na liczne właściwości lecznicze smoczą krew przepisuje się jako środek wspierający leczenie wielu schorzeń. Pomoże na przykład przy wrzodach, czerwonce, pokrzywce lub kaszlu.

Właściwości czerwonej żywicy

Żywica Smocza Krew jest niezwykle cenna w kosmetyce, jest jednym z najsilniejszych antyoksydantów. Wykazuje silne działanie przeciwzapalne. Dlatego jest cenna w przypadku cery skłonnej do wyprysków. Jej gojące właściwości zadowolą i wzmocnią skórę wrażliwą. Użyta w kremie tworzy tak jakby drugą skórę, która chroni przed zanieczyszczeniami z powietrza.  stymuluje regenerację oraz co bardzo ważne- produkcję kolagenu w skórze, pozwala zachować młodość skóry na wiele lat, a także likwiduje zmarszczki mimiczne. Wpływa również na poprawę jej elastyczności. Ponadto zmniejszyć widoczność blizn potrądzikowych. Smocza krew wraz z innymi wyjątkowymi roślinnymi wyciągami tworzy niezwykłą kompozycję. Pozwalającą na uzyskanie równowagi i zdrowego wyglądu skóry. To wszystko bazując wyłącznie, na w pełni naturalnych, botanicznych składnikach.

Ta brunatno-krwista żywica sprawdzi się w wielu sytuacjach. Liczne dobroczynne związki posiadają funkcje bioaktywne, przeciwutleniające i przeciwzapalne. Smoczą krew można z powodzeniem stosować w procesach przyspieszających gojenie się ran. Wystarczy niewielka ilość żywicy, by poradzić sobie ze skaleczeniami, zadrapaniami, oparzeniami, ukąszeniami i otarciami. Ciekawostką jest również to, że substancja ta działa również przeciwstarzeniowo. Oznacza to, że pomaga leczyć skórę, która została uszkodzona przez “ząb czasu” oraz promieniowanie słoneczne i innymi czynnikami zewnętrznymi.

Krem na twarz zawierające smoczą krew wykazują liczne właściwości ujędrniające i przeciwstarzeniowe. Składnik ten najczęściej znajdzie się w preparatach do dery dojrzałej. Maseczki z tym ekstraktem roślinnym, skutecznie odżywiają, ujędrniają i regenerują skórę. Dodatkowo wspierają procesy odnowy naskórka. Smocze kremy na twarz mogą także stosować osoby posiadające cerę wrażliwą i skłonną do podrażnień.

Koncentrat liftingujący przyniesie oczekiwane rezultaty skórze, która pozbawiona jest elastyczności.  Ekstrakt idealnie sprawdzi się do wykonania masażu twarzy.

Krem dedykowany jest cerze dojrzałej jako uzupełnienie codziennych zabiegów pielęgnacyjnych. Odpowiednio użyty preparat pomaga opóźnić procesy starzenia się skóry i jednocześnie uelastycznia i ujędrnia skórę. Ciekawostką jest to, że składnik ten wykorzystuje się w kremach do cery wrażliwej, która wykazuje skłonności do atopowego zapalenia skóry (AZS). Ten roślinny ekstrakt łagodzi podrażnienia, przyspiesza regenerację naskórka oraz tworzy na skórze specjalną warstwę, która chroni skórę przed niepożądanym działaniem czynników z zewnątrz.

Produkt nie jest wyrobem medycznym