Płyn do kąpieli – “6 olejków”

25,00 

Brak w magazynie

Opis

Luksusowy płyn do kąpieli – “6 olejków”

dla najbardziej wymagającej skóry

 

Skład: ług naturalny, gliceryna roślinna, kozie mleko, olejek jojoba, olejek z pestek winogron, olejek z pestek moreli, olejek awokado, olejek arganowy, olejek makadamia, mika kosmetyczna naturalna, olejek eteryczny naturalny

pojemność: 150 ml

Luksusowy płyn do kąpieli, który sprawi, że nasze ciało stanie się idealnie gładkie, doskonale nawilżone, zaś zapach płynu sprawi, że każda kąpiel stanie się prawdziwą przyjemnością.

Prawdziwe szare mydło potasowe wyróżnia się następującymi właściwościami:

  • jest hipoalergiczne,
  • nie wywołuje podrażnień,
  • skutecznie oczyszcza skórę i włosy,
  • zmiękcza skórę,
  • odtłuszcza,
  • jest ekologiczne
  • pielęgnacja każdego rodzaju skóry, ponieważ znakomicie oczyszcza
  • mycie twarzy, zwłaszcza cery tłustej, ponieważ działa normalizująco

Kozie mleko jako dodatek do kąpieli jest znane od starożytności i do dziś jest niezwykle cenione jako kosmetyk. Kozie mleko jest bogate zarówno w tłuszcze nasycone, jak i nienasycone, dzięki czemu idealnie nadaje się do produkcji płynu . Jest niezwykle delikatne dla skóry.

Mleko kozie zawiera dużo kwasów tłuszczowych i cholesterolu, które są składnikami budulcowymi skóry. Ich brak może prowadzić do jej wysuszenia i podrażnienia. Co więcej, mleko jest dobrym źródłem rozpuszczalnej w tłuszczach witaminy A (opóźniającej procesy starzenia się) oraz selenu. Ten cenny minerał może nawet poprawić objawy łuszczycy, takie jak uciążliwe uczucie suchości

Eksfoliant to substancja odpowiedzialna za złuszczanie naskórka. Jedną z bardziej znanych grup związków będących eksfoliantami są alfa-hydroksykwasy (AHA). Od dawna mają one zastosowanie przy leczeniu blizn, plam starczych czy przebarwień.

Kwas mlekowy, AHA naturalnie występujący w kozim mleku, delikatnie usuwa warstwę martwych komórek skóry, co przywraca jej promienny i młody wygląd. Mało tego, ten kwas jest jednym z najłagodniejszych z tej grupy, dzięki czemu mogą go stosować również osoby o wrażliwej skórze.

Olej jojoba zapobiega utracie wody z naskórka, ma właściwości odżywcze, emolientowe, zmiękczające. Jojoba polecana jest dla różnych typów skóry, także do trądzikowej. Olej skutecznie redukuje ilość wydzielanego sebum i ogranicza rogowacenie, przez co zmniejsza ilość zaskórników.

Olej z pestek winogron nie zatyka porów i wykazuje działanie nawilżające – można dodać go do ulubionego kremu, co pomoże w utrzymaniu odpowiedniej kondycji cery. Ponadto nierafinowany olej działa łagodząco na skórę głowy. Przywraca odpowiednie pH skóry, zapobiega łupieżowi, przetłuszczaniu się skóry głowy oraz łuszczycy.

Olej z pestek moreli to pachnący orzechowo olej o żółtej barwie. Otrzymuje się go poprzez tłoczenie pestek moreli zwyczajnej.

Genialny skład substancji, jaką jest olej z pestek moreli, może oznaczać tylko jedno, a mianowicie, że właściwości tego wysławionego składnika są jeszcze lepsze. Na co możemy liczyć włączając go do swojej pielęgnacji twarzy i ciała?

  • Wolniejsze starzenie. Olejek morelowy neutralizuje działanie wolnych rodników, przez co zmarszczki na naszej twarzy tworzą się zdecydowanie wolniej.
  • Wyciszone stany zapalne. Olejek z pestek moreli koi skórę i wspiera gojenie się aktywnych stanów zapalnych na skórze.
  • Nawilżenie. Substancja ta dzięki obecności kwasów omega 3 i 6 świetnie nawilża skórę, natłuszcza ją, a w efekcie wygładza.
  • Ukojenie skóry. Olej z pestek moreli może być z powodzeniem stosowany na cerę podrażnioną, zaczerwienioną, reaktywną.

Olejek awokado działa przeciwzmarszczkowo, a dzięki połączeniu nienasyconych kwasów tłuszczowych i białek włóknistych przyczynia się do regeneracji i poprawy elastyczności skóry. Zawiera także skwalen, czyli węglowodór który jest naturalnym składnikiem ochronnej warstwy lipidowej skóry i włosów.

Olej arganowy najczęściej poleca się do pielęgnacji cery dojrzałej, z widocznymi oznakami starzenia. Dzięki zawartym w nim składnikom aktywnym wygładza zmarszczki, zapobiega powstawaniu nowych i poprawia elastyczność skóry. Właśnie dlatego mówi się o nim płynne złoto Maroka lub eliksir młodości. Olejek arganowy łagodzi objawy podrażnień, otarć, poparzeń oraz stanów zapalnych. Dba o odpowiednie nawilżenie i odżywienie skóry, jak również wspomaga walkę z cellulitem i łuszczycą. Zmagając się z bliznami, znacznie poprawisz stan swojej skóry właśnie z pomocą olejku arganowego. Zabezpiecza on tez skórę przed szkodliwym promieniowaniem UV, oraz utratą wody w czasie zimy.

Olej makadamia ma szerokie zastosowanie w naturalnej pielęgnacji. Olej makadamia pozyskuje się z orzechów w procesie tłoczenia na zimno. Uzyskany olejek ma lekko orzechowy zapach i żółty kolor. Może być stosowany zarówno do przygotowywania potraw, jak i do celów pielęgnacyjnych. Na tym drugim polu sprawdza się rewelacyjnie, bowiem jest olejem bogatym w cenne dla skóry witaminy i składniki odżywcze. Zawiera m.in. witaminy A, B i E, fenole, lecytynę i składniki mineralne. Wyróżnia się też dużym stężeniu niezbędnych nienascyconych kwasów tłuszczowych (NNKT). Zawiera aż 67% kwasu oleinowego, 24% kwasu oleopalmitynowego (w czym dorównuje olejowi rokitnikowemu) i 10% kwasu palmitynowego. Cennym składnikiem oleju makadamia, wpływającym w znacznym stopniu na jego właściwości, jest też skwalen.

Olej makadamia wykazuje właściwości antyoksydacyjne. Dzięki temu zapewnia skuteczną ochronę przed negatywnym działaniem wolnych rodników, dlatego doskonale sprawdza się w roli olejku spowalniającego procesy starzenia się skóry.

Olej makadamia dobrze się wchłania, nie zatyka porów i wykazuje wysoką biozgodność z ludzką skórą. Jako olejek silnie ujędrniający sprawia, że nasza cera wygląda młodo i promiennie. Nie pozostawia też na skórze tłustej i lepkiej powłoki, nie powoduje podrażnień i reakcji alergicznych. Olej macadamia jest jednym z tych olejków, po które można sięgnąć do pielęgnacji każdego rodzaju skóry, w tym wrażliwej i alergicznej. Substancja likwiduje zaczerwienienia i podrażnienia. Stosuje się ją także w preparatach przeciwzmarszczkowych do skory starzejącej się.

produkt nie jest wyrobem medycznym