Promocja!

Naturalny botox

Original price was: 60,00 zł.Current price is: 55,00 zł.

Brak w magazynie

Opis

Naturalny botox

Wykonany na maśle shea krem sprawia że zmarszczki stają się płytsze a także zapobiega powstawaniu nowych. Z myślą o kobietach ( i nie tylko) które chcą zadbać o skórę pod oczami i w krótkim czasie zauważyć efekt ujedrniajacy. Krem działa jak naturalny botox.

Wyrób rękodzielniczy
40 ml

Skład:
Kwiat przelotu
Amla
Smocza krew
Nagietek
Kolagen
Kwas hialuronowy
Olejek jojoba
Olejek z pestek winogron
Olejek rumiankowy olejek z zielonej herbaty Witaminy A i E, C

Kwiat przelotu ma doskonałe właściwości jeśli chodzi o codzienna pielęgnację skóry. Przelot od wieków znajduje zastosowanie w medycynie naturalnej jako składnik kojących okładów na stłuczenia i obrzęki. Dobrze sprawdza się jako środek sprzyjający gojeniu się ran oraz jako element zabiegów pielęgnacyjnych twarzy. Wspomaga procesy gojenia się stłuczeń, otarć i innych podrażnień.
Działa kojąco i regenerująco na cerę. Nawadnia skórę i przywraca jej zdrowy wygląd.

Amla dzięki właściwościom antyoksydacyjnym, działa ujędrniająco na skórę, poprawiając jej napięcie, ale też przeciwzmarszczkowo. Co więcej, ze względu na zawartość witaminy C, czy też polifenoli, wyrównuje koloryt skóry, zapobiegając przebarwieniom. Wspiera procesy złuszczania skóry. Redukuje opuchliznę na twarzy, również w okolicach oczu, ale też wspiera niwelowanie cieni.
Amla może być stosowana na problemy skórne, np. przy wypryskach. Ze względu na działanie przeciwzapalne, łagodzi zmiany i wspiera procesy regeneracji naskórka. Może być stosowany zarówno na twarz, jak i całe cialo.

Smocza krew Smocza krew to wbrew pozorom nie jest żaden magiczny eliksir ze świata Wiedźmina. To ekstrakt pozyskiwany z żywicy drzewa Croton Lechleri, który jest bardzo popularny w kosmetyce. Składnik ten wykazuje silne działanie antyoksydacyjne, stymuluje produkcję kolagenu, redukuje blizny oraz niweluje rozstępy. Kosmetyki ze smoczą krwią dedykowane są osobom z cerą dojrzałą, której brakuje jędrności i odpowiedniego poziomu nawilżenia.Do bardzo cennych składników w smoczej krwi zaliczamy m.in alkanoidy, które odpowiadają za szybsze gojenie się ran oraz wspierają produkcję kolagenu i elastyny – składniki te wykazują silne działanie wygładzające i ujędrniające. Smoczy eliksir zawiera także liczne polifenole uznawane za naturalne antyoksydanty. Ich zastosowanie w kremach do cery dojrzałej pozwala na skuteczną kurację mającą na celu wyeliminowanie zmarszczek i bruzd. Sangre de drago posiada również dimetylocedruzyny o niesamowitych właściwościach przeciwzapalnych i regeneracyjnych.

W produkcji kosmetyków z różą wykorzystywane są także jej płatki i owoce, będące bogatym źródłem witaminy C. To właśnie temu składnikowi zawdzięczają swoje właściwości rozjaśniające, wspomagające niwelowanie przebarwień i przywracające promienny wygląd skóry. Witam odina C wpływa również na procesy produkcji kolagenu, zwiększa elastyczność naczyń krwionośnych, wzmacnia je i sprawia, że stają się odporne na uszkodzenia mechaniczne. Działa odmładzająco, za sprawą zawartych w niej witamin, pektyn i aminokwasów. Dzięki ich regularnemu stosowaniu skóra staje się gładka i elastyczna.Ich przeciwstarzeniowe właściwości doceni cera dojrzała, a działanie antybakteryjne i antyseptyczne wspomoże pielęgnację cery trądzikowej.

wit C jest może w nie tak oszałamiających ilościach, jak w owocach dzikiej róży, ale za to znajduje się w towarzystwie witaminy P, która uszczelnia i wzmacnia śródbłonki naczyń krwionośnych oraz wzmaga i przedłuża działanie wit. C
owoce jarzębiny zawierają sorbitol, który dba o podniesienie wilgotności skóry, reguluje procesy odnowy komórek, wygładza, wnika do głębszych warstw naskórka. Dodatkowo kwas sorbowy jest konserwantem, hamuje rozwój bakterii i grzybów. Sorbitolu nie powinno się łączyć w preparatach na skórę z konserwantem zawierającym alkohol benzylowy, ponieważ w jego obecności może spowodować podrażnienie. Kwas sorbowy przechodzi w stan lotny, jeśli w czasie produkcji kosmetyku przekroczymy temperaturę 80 st. C.
flawonoidy, kwasy, sole mineralne odżywiają komórki skóry oraz działają antyseptycznie, przy dłuższym stosowaniu wybielają skórę, likwidują cienie pod oczami
pektyny działają wygładzająco i sprawiają, że nasza skóra staje się miękka. W wyższej temperaturze mają skłonność do zmiany w galaretkę, stąd też są stosowane w kosmetyce do produkcji kremów dla osób źle znoszących tłuszcze.

Nagietek Doskonale regeneruje skórę, pomaga uporać się z niemal wszystkimi jej niedoskonałościami – zaskórnikami, trądzikiem, łuszczeniem się, przeciwdziała rozstępom. Likwiduje szorstkość skóry, nawilża i zmiękcza. Działa też wygładzająco i ochronnie dzięki właściwościom antyoksydacyjnym. Kosmetyki z nagietkiem są polecane zwłaszcza do skóry problematycznej, zniszczonej, suchej i wrażliwej.

Kolagen jest niebywale ważnym elementem znajdującym się naturalnie w naszym organizmie. To kluczowy składnik budulcowy wszystkich komórek, kości i tkanek. Znaleźć możemy go w wielu narządach wewnętrznych, jak m.in. wątroba, jelita czy mózg, ale także w zewnętrznych częściach naszego ciała – skórze, włosach oraz paznokciach. Kolagen jest białkiem stworzonym z pojedynczych aminokwasów – glicyny, argininy, proliny i hydroksyproliny. W ludzkim organizmie znajduje się niemal 30 jego różnych typów, wszystkie wykazujące odmienność strukturalną i funkcjonalną. Kolagen to tzw. białko podporowe dla skóry, stanowiąc ponad 70 procent jej masy. Ma wygląd potrójnej helisy nieco przypominającej wizualnie strukturę DNA, zawierającej niemal 100 aminokwasów. Kolagen wpływa na naszą skórę w sposób niezwykle korzystny, ukazując spektrum swego działania poprzez jej ujędrnienie, dogłębne nawilżenie, zwiększenie sprężystości i elastyczności oraz nadanie odporności na wszelkie uszkodzenia i urazy. Już po 20. – 25. roku życia tracimy nasz naturalny kolagen średnio o 1,5 procenta w skali roku, zaś mniej więcej po 60. roku życia jego produkcja w naszym organizmie wygasa całkowicie, co uzewnętrznia się m.in. w wyglądzie skóry. Zaczynają pojawiać się pierwsze wizualne oznaki starzenia – bruzdy, zmarszczki, charakterystyczne przebarwienia.

Kwas hialuronowy jest naturalnym składnikiem skóry, odpowiedzialnym za jej odpowiednie nawilżenie. Chłonie skórę niczym gąbka – tę właściwość wykorzystuje się w kosmetykach o działaniu nawilżającym. Szybko przynosi skórze ukojenie, odświeżenie, ulgę np. po ekspozycji słonecznej.

Olejek jojoba uwagi na swoje cenne właściwości, przez niektórych nazywany jest również płynnym złotem. Fenomenalnie nawilża, natłuszcza, odżywia, ale przede wszystkim działa na skórę odmładzająco. Co ważne, jego skład chemiczny przypomina budowę ludzkiego sebum. Jest jednym z najbardziej uniwersalnych olejów, bowiem sprawdzi się w pielęgnacji każdego rodzaju cery, nawet problemowej czy wymagającej.

Olej jojoba jest źródłem wielu cennych składników odżywczych, m.in. witamin A, E, F, minerałów, fitosteroli, skwalanu, nasyconych i nienasyconych alkoholi czy kwasów tłuszczowych. Dzięki swoim właściwościom, stosowany jest głównie w pielęgnacji skóry. natłuszcza i nawilża,
chroni przed utratą wilgoci,
ujędrnia i wygładza,
pomaga zniwelować cellulit i rozstępy,
wspomaga regenerację skóry,
działa antyoksydacyjnie,
niweluje zmarszczki,
reguluje poziom sebum,
koi podrażnienia,
łagodzi stany zapalne,
działa przeciwzapalnie i antybakteryjnie,
lekka, niezatykająca formuła,
doskonale się wchłania.

Działa nawilżająco i odżywczo,
Ma właściwości natłuszczające, chroni przed utratą wody,
Regeneruje i łagodzi zmiany trądzikowe,
Reguluje pracę gruczołów łojowych,
Działa antybakteryjnie i antyseptycznie,
Jest źródłem witamin A i E oraz kwasów tłuszczowych,
Zawiera kwas elagowy, który działa na wolne rodniki,
Ma działanie rozświetlające,
Chroni przed promieniowaniem UVA i UVB.

Olejek rumiankowy ma działanie przeciwbakteryjne pozwala również zmniejszyć ilość powstających zmian trądzikowych i zaskórników. Wykorzystanie kilku kropli olejku eterycznego w składzie kosmetyków wykorzystywanych do pielęgnacji twarzy, pozwala prawidłowo oczyścić pory twarzy z rozwijających się tam bakterii.

 

Produkt nie jest wyrobem medycznym