Krem do twarzy Muchomorek

55,00 

Brak w magazynie

Kategoria: Tag:

Opis

Krem do twarzy Muchomorek

Szerokie spektrum najsilniejszych składników, polecany do każdego rodzaju skóry – dojrzałej, problematycznej, wrażliwej, naczynkowej – leczniczy i ujędrniający

Skład: wyciagi glicerynowo olejowe z amanity muscaria, nagietka, aksamitki, witamina PP, witamina E, olej z pestek malin, sok z grubosza, sok z aloesu, sok z rojnika, masło shea, masło kakaowe, kwas hialuronowy, jedwab hydrolizowany, kompleks liposomalowy, olejek jojoba, mika kosmetyczna, olejki zapachowe naturalne

Pojemność: 50 ml

Czyste masło shea to jeden z najcenniejszych olejów roślinnych. Ze względu na wysoką zawartość związków aktywnych wykazuje właściwości korzystnie wpływające na skórę twarzy, ciała, a nawet włosów. Z tego powodu masło shea jest częstym składnikiem kosmetyków o działaniu m.in. natłuszczającym, nawilżającym, odżywczym i regenerującym.  Z nasion masłosza pozyskiwane jest masło shea. Zbiory z jednego drzewa, czyli ok. 15-20 kg owoców, wystarczają, aby otrzymać zaledwie kilogram oleju. W takiej postaci, tłoczone na zimno nierafinowane masło shea posiada najwięcej składników aktywnych. Nie bez powodu masło shea jest jednym z najczęściej stosowanych surowców roślinnych. Zawiera całą gamę związków, które korzystnie oddziałują na skórę.

Masło shea jest surowcem o niezwykle szerokim zastosowaniu. Wszystko dlatego, że jego składniki wykazują wielopoziomowy wpływ na skórę. Dzięki zawartości witaminy F masło m.in.:

  • działa przeciwzapalnie,
  • wzmacnia naturalną warstwę lipidową skóry,
  • intensywnie nawilża i natłuszcza, uelastycznia oraz odżywia skórę,
  • łagodzi podrażnienia oraz przyspiesza gojenie,
  • wspomaga regenerację naskórka,
  • normalizuje pracę gruczołów łojowych i nawilża skórę,
  • stanowi naturalną ochronę przed zimnem

Z kolei dzięki sterolom roślinnym masło shea ma właściwości:

  • przeciwbakteryjne,
  • ujędrniające,
  • Z kolei dzięki sterolom roślinnym masło shea ma właściwości:
    • przeciwbakteryjne,
    • ujędrniające,
    • przeciwzmarszczkowe,
    • redukujące stany zapalne,
    • kojące, także po oparzeniach słonecznych, promieniowaniu UV.

    Dla zachowania zdrowej oraz młodej skóry niezbędne są także zawarte w maśle shea witaminy A i E, które jako silne antyoksydanty chronią przed wolnymi rodnikami. Biorą także udział w licznych procesach. Ich stosowanie na skórę daje efekty, takie jak:

    • nawilżenie,
    • wygładzenie skóry i spłycenie zmarszczek,
    • redukcja przebarwień,
    • wyrównanie kolorytu,
    • poprawa gęstości skóry poprzez udział w produkcji komórek kolagenu i elastyny.

Dla zachowania zdrowej oraz młodej skóry niezbędne są także zawarte w maśle shea witaminy A i E, które jako silne antyoksydanty chronią przed wolnymi rodnikami. Biorą także udział w licznych procesach. Ich stosowanie na skórę daje efekty, takie jak:

  • nawilżenie,
  • wygładzenie skóry i spłycenie zmarszczek,
  • redukcja przebarwień,
  • wyrównanie kolorytu,
  • poprawa gęstości skóry poprzez udział w produkcji komórek kolagenu i elastyny.

Natłuszczające i kojące właściwości masła shea sprawiają, że jest jednym z najczęściej wykorzystywanych olejów roślinnych do pielęgnacji skóry wrażliwej, w tym atopowej. Wspomaga gojenie się ran, redukuje szorstkość skóry i łagodzi jej zaczerwienienie. Jest jednym z podstawowych składników, które chronią naszą skórę przed zimnym, mroźnym powietrzem.

Masło kakaowe nierafinowane łupane otrzymywane jest z nasion dojrzałych owoców kakaowca właściwego. To naturalny tłuszcz roślinny, który wykazuje niemal 100% biozgodności z ludzką skórądlatego jest przez nią tak dobrze przyswajany.

Nierafinowane masło kakaowe obfituje w witaminę E, alkaidy i polifenole oraz nasycone i nienasycone kwasy tłuszczowe, a także mikro i makroelementy, takie jak żelazo, potas, magnez i wapń. Dzięki wysokiej zawartości antyoksydantów, charakteryzuje się silnymi właściwościami przeciwutleniającymi. Dlatego masło kakaowe popularne jest jako naturalny kosmetyk anti-aging – opóźnia procesy starzenia się skóry, wygładza ją oraz zmniejsza widoczność zmarszczek, blizn i przebarwień. Ponadto zawiera kwas oleinowy, który ma działanie nawilżające i natłuszczające – co jest szczególnie ważne w okresie zimy.

Działanie masła kakaowego:

  • bardzo dobrze nawilża i chroni przed wysychaniem
  • regeneruje i odżywia skórę (uzupełnia niedobory witamin i pierwiastków tj. magnez, potas, żelazo, wapń)
  • chroni przed wiatrem i mrozem
  • nadaje skórze subtelny połysk, ale nie przetłuszcza
  • uelastycznia i ujędrnia skórę całego ciała, nadaje jej gładki wygląd

Amanita Muscaria  działa znieczulająco i łagodząco na wszelkie zmiany i problemy skórne. Ogranicza wysuszenie skóry, natłuszcza , wygładza i  nadaje jej miękkości . Jest neutralna dla skóry. Łagodzi różnego rodzaju podrażnienia, działa łagodząco na skórę naczynkową. Odbudowuje warstwę lipidową skóry. Ogranicza powstawanie wolnych rodników i spowalnia procesy starzenia się skóry. Redukuje rumień, działa łagodząco, pomaga na wiele dolegliwości skórnych. Skóra staje się gładsza i jaśniejsza. Amanita Muscaria, posiada właściwości przeciwzmarszczkowe, kojące i regenerujące. Pielęgnuje i nawilża delikatną skórę twarzy. Wnika w głębokie warstwy skóry. Działa ujędrniająco i ochronnie.

Nagietek lekarski – działa przeciwzapalnie i przeciwgrzybiczo, antywolnorodnikowo i przyspiesza gojenie się ran. Dlatego jest częstym składnikiem leków na stany zapalne skóry, trudno gojące się rany. Ze względu na swoje właściwości przeciwutleniające wspomaga naturalne procesy regeneracji skóry, ponadto zmiękcza ją i wygładza. Dzięki działaniu odbudowującemu, wyciąg z tego kwiatu świetnie sprawdza się w peelingach, maściach i kremach. Wyciąg z nagietka doskonale nawilża i zmiękcza skórę, koi i łagodzi podrażnienia, w tym oparzenia słoneczne, i sam w sobie jest bardzo łagodny dla skóry, dlatego polecany jest także osobom z cerą suchą, łuszczącą się, wrażliwą, skłonną do podrażnień i alergiczną. To chętnie stosowany składnik łagodzących i nawilżających oraz kojących łagodzących podrażnienia. Składnik ten działa nie tylko przeciwzapalnie i antybakteryjnie, ale też ściągająco. Ponadto wspomaga regulowanie wydzielania sebum. Dlatego znajduje zastosowanie także w kosmetykach do cery trądzikowej.

Aksamitka poprawia elastyczność naczyń krwionośnych, działa antyoksydacyjnie, antybakteryjnie i przeciwzapalnie, chroni przed starzeniem się skóry. Doskonale sprawdza się przy delikatnej skórze pod oczami, jak i do cery naczyniowej i dojrzałej. Mają zbawienny wpływ na pojawiające się zmiany skórne, szczególnie te występujące w toczniu i łuszczycy. Poleca się je przy skórze, która jest zwiotczała, szara, zmęczona i pozbawiona blasku. Poprawiają elastyczność naczyń krwionośnych i spowalniają proces starzenia się.

Sok z grubosza jest wsparciem w walce z cerą naczynkowatą.Sprawia, że zamykają się naczynka krwionośne, przez co z czasem likwiduje brzydkie i nieestetyczne pajączki. Dodatkowo nawilża i wzmacnia skórę, a także usuwa problemy, które mogą się na niej pojawić.

Sok z aloesu Oprócz intensywnego nawilżania, ma właściwości antyoksydacyjne, odmładzające oraz przeciwstarzeniowe. Dodatkowo regeneruje uszkodzone komórki i uelastycznia skórę. Pomaga w produkcji kolagenu i elastyny, czyli naturalnych składników naskórka, które utrzymują go w dobrej kondycji.

Sok z rojnika ma również działanie odmładzające, skutecznie likwiduje zmarszczki i uelastycznia skórę. Warto wspomnieć, że rojnik murowy przyczynia się do szybszego usunięcia zrogowaciałego naskórka, a nawet kłopotliwych odcisków.

Rojnik ma wyjątkowo silne właściwości:

  1. gojące
  2. regenerujące
  3. rozjaśniające
  4. bakteriobójcze
  5. przeciwzapalne
  6. antyseptyczne
  7. ściągające

Kwas hialuronowy jest naturalnym składnikiem skóry, odpowiedzialnym za jej odpowiednie nawilżenie.  Chłonie skórę niczym gąbka – tę właściwość wykorzystuje się w kosmetykach o działaniu nawilżającym. Szybko przynosi skórze ukojenie, odświeżenie, ulgę .

Jedwab hydrolizowany jest cennym surowcem pielęgnacyjnym ze względu na jego duże podobieństwo do białek występujących w skórze. Dodatek jedwabiu do produktów do pielęgnacji skóry powoduje, że jest ona gładka, przyjemna w dotyku i długo zachowuje uczucie świeżości. Daje efekt lekkiego liftingu.

Głównymi składnikami jedwabiu hydrolizowanego są dwa białka: fibroina (ok. 70%) i serycyna (30%). Fibroina jest białkiem posiadającym bardzo dużą zdolność wiązania i zatrzymywania wody. Jest w stanie przyłączyć 30 razy więcej wody niż sama waży. Dzięki temu doskonale sprawdza się jako składnik kosmetyków nawilżających, skutecznie zapobiegając wysuszeniu naskórka i warstwy rogowej. Fibroina ze względu na swoją dużą masę cząsteczkową, nie wchłania się w głąb skóry, lecz tworzy na jej powierzchni rodzaj cienkiej błonki, która stanowi ochronę przed wysuszaniem. Pomaga odzyskać naturalny stopień nawilżenia skóry, wywołując tym efekt przyjemnego i długotrwałego uczucia świeżości oraz jedwabistej gładkości.

Liposomy są swego rodzaju nośnikiem, który może przetransportować cenne mikroskładniki w głąb organizmu. Umieszczone w ich otoczce elementy mogą sprawnie pokonywać kolejne bariery ludzkiego organizmu, docierając do źródła problemu. Wynika to przede wszystkim ze wspomnianego podobieństwa liposomów do budowy ludzkich błon komórkowych.

Liposomy doskonale radzą sobie jako przekaźnik substancji aktywnych, które wykorzystuje się w kosmetykach. Zamknięte w ich wnętrzu elementy pokonują kolejne bariery, docierając do najgłębszych warstw naskórka. Stosowanie tak zabezpieczonych produktów pozwala na osiągnięcie rezultatów, które nierzadko nie są możliwe przy klasycznych preparatach.

Osoby regularnie używające kosmetyków z liposomami przyznają, że ich skóra staje się bardziej elastyczna, nawilżona oraz pełna blasku. Dzieje się tak, gdyż substancje mogą wniknąć w głąb skóry i zadziałać od wewnątrz, a nie jedynie w sposób powierzchowny. Co więcej, takie preparaty mają tendencję do utrzymywania dłuższych efektów, które cieszą oko przez lata.

Olejek jojoba jest jednym z najlżejszych i najbardziej uniwersalnych olejów roślinnych stosowanych do pielęgnacji skóry. Dobrze się wchłania, jest lubiany przez cerę suchą i tłustą.

  1. Natłuszcza i wspomaga nawilżenie suchej skóry.
  2. Zmiękcza skórę i chroni ją przed utratą wilgoci.
  3. Likwiduje suche i nieestetyczne skórki.
  4. Ujędrnia skórę, wspomaga redukcję cellulitu i zapobiega powstawaniu rozstępów.
  5. Jest naturalnym antyoksydantem – chroni skórę przed działaniem wolnych rodników i zapobiega przedwczesnym procesom starzenia.
  6. Dostarcza skórze cenne składniki odżywcze.
  7. Reguluje poziom sebum.
  8. Wspomaga regenerację skóry.
  9. Łagodzi podrażnienia i stany zapalne (w tym podrażnienia słoneczne oraz stany zapalne wywołane przez łuszczycę, atopowe zapalenie skóry, egzemę i łojotokowe zapalenie skóry).
  10. Chroni skórę przed działaniem niekorzystnych czynników atmosferycznych.

Produkt nie jest wyrobem medycznym