NALEWKA KTÓRĄ DAŁ NAM TYBET (IV -V w.pne)

Tybetański przepis na wieczną młodość oparty na czosnku to naprawdę skuteczny środek, który schodził do nas od niepamiętnych czasów. Jego autor jest uważany za mnicha, który nazwał go eliksirem życia.

W leczeniu chorób ludzie zawsze starali się wykorzystywać rośliny hojnie obdarzone przez naturę. Wiele mądrych przepisów przyszło do nas ze starożytności. Wśród starożytnych metod oczyszczania organizmu najbardziej znana jest nalewka z alkoholu czosnkowego, słusznie nazywana eliksirem życia i wiecznej młodości.

W 1971 roku podczas wyprawy do klasztorów Tybetu UNESCO odkryło odmładzającą nalewkę , której receptura sięga starożytności. Mnisi z klasztoru zapewniali, że jeśli ściśle przestrzega się schematu stosowania i przestrzega się dawkowania, można doskonale odmłodzić organizm. Teraz właściwości tej leczniczej nalewki są znane na całym świecie.

Czym więc jest nalewka tybetańska?

Podstawą nalewki jest czosnek . Oprócz tego, że czosnek jest wspaniałym lekarstwem na przeziębienia i doskonale chroni przed działaniem negatywnej energii, działa również odmładzająco na organizm. Nalewka tybetańska polecana jest na rozrzedzenie krwi, oczyszczanie naczyń krwionośnych z blaszek miażdżycowych, korzystnie wpływa na ogólny stan układu sercowo-naczyniowego, poprawia pamięć, likwiduje cellulit, spala złogi tłuszczowe i wapienne, usuwa cholesterol, stosowana jest jako środek przeciwnowotworowy, zapobiega dusznicy bolesnej, zawałowi serca i miażdżycy, zwalcza nadciśnienie, poprawia wzrok, przyspiesza procesy metaboliczne organizmu, poprawia odporność.

Czosnek może również zapobiegać powstawaniu guzów i innych nieprzyjemnych narośli. Jest niezastąpiony w walce z tkanką tłuszczową oraz w ochronie organizmu przed promieniami radioaktywnymi.

Do czego jeszcze jest stosowana?

Nalewka tybetańska przywraca witalność, skutecznie zwalczając złogi tłuszczowe i wapienne w naczyniach. Oczyszczone z toksyn te ostatnie stają się bardziej elastyczne, krew przepływa przez nie szybciej, organizm odmładza się. Poprawia funkcjonowanie mózgu, układu sercowo-naczyniowego i innych narządów wewnętrznych. Narzędzie jest w stanie pokonać szereg przewlekłych dolegliwości, przywrócić skórze gładkość i zdrowy koloryt. Ponadto nalewka alkoholowa : zapobiega zawałowi mięśnia sercowego, dławicy piersiowej, miażdżycy, udarowi; zapobiega tworzeniu się płytek cholesterolowych, różnego rodzaju nowotworów; zmaga się z hałasem i bólem głowy; przywraca wzrok; poprawia uwagę i pamięć; wzmacnia układ odpornościowy; stymuluje prawidłowe funkcjonowanie układu pokarmowego; przywraca funkcje seksualne mężczyzn; zapewnia zdrowe funkcjonowanie układu nerwowego; zwiększa wytrzymałość i aktywność fizyczną. Wszystkie powyższe efekty osiąga się dzięki leczniczym właściwościom czosnku, który zawiera dużą ilość witamin i minerałów.

Zawarta w roślinie allicyna jest najsilniejszym przeciwutleniaczem, oczyszcza ściany naczyń krwionośnych ze „złego” cholesterolu, aktywnie zwalcza blaszki miażdżycowe, obniża ciśnienie krwi, co jest przydatne dla pacjentów z nadciśnieniem. Kolejną substancją biologicznie czynną zawartą w czosnku jest ajoen, który rozrzedza krew i zapobiega tworzeniu się zakrzepów. Witaminy na poziomie komórkowym usprawniają procesy wymiany energii, wzmacniają funkcje ochronne organizmu. To właśnie czosnek zapobiega namnażaniu się dotkniętych chorobą komórek, niszczy bakterie i usuwa toksyny .

Przygotowuje się go w następujący sposób . Będziesz potrzebował 350 gramów czosnku, który należy obrać i posiekać, a następnie zmiażdżyć na zawiesinę. Umieść powstały kleik w szklanym naczyniu, zamknij pokrywkę, połóż szmatkę na wierzchu i pozostaw na pięć godzin. Następnie z masy czosnkowej należy wybrać 250 gramów najbardziej płynnego kleiku, umieścić w półlitrowym słoiku i zalać 250 ml spirytusu medycznego (70 stopni). Dziesięć dni nalewka powinna stać w ciemnym chłodnym miejscu. Następnie należy go przefiltrować i odłożyć na kolejne dwa dni.

Eliksir młodości należy przyjmować według specjalnego tybetańskiego schematu, wyliczając krople i ściśle przestrzegając tabeli. Jeśli nie masz czasu na odmierzanie kropli, wystarczy wypić 5 kropli na 50 ml mleka trzy razy dziennie z posiłkami.

Dni stosowania

Liczba kropli nalewki na dawkę

Śniadanie

Obiad

Kolacja

Dzień 1

jeden

2

3

Dzień 2

4

pięć

6

Dzień 3

7

osiem

dziewięć

Dzień 4

10

jedenaście

12

Dzień 5

13

czternaście

piętnaście

Dzień 6

piętnaście

czternaście

13

Dzień 7

12

jedenaście

10

Dzień 8

dziewięć

osiem

7

Dzień 9

6

pięć

4

Dzień 10

3

2

jeden

Dzień 11 i do pełnego wykorzystania

25

25

25

 

Istnieją odmiany nalewki, w tym dodatkowe składniki : imbir; cytrynowy; miód. Zamiast alkoholu używa się wódki. Każdy składnik leku ma swój korzystny wpływ na organizm. Imbir według Tybetańczyków leczy choroby dróg żółciowych, w których krew, wątroba, jelita, woreczek żółciowy, oczy są uważane za wrażliwe miejsca w ciele. Cytryny mają wysoką zawartość witaminy C i kwasu askorbinowego, leczą przeziębienia i choroby zapalne. Miód działa ogólnie wzmacniająco, zawiera dwadzieścia dwa z dwudziestu czterech niezbędnych dla naszego organizmu mikroelementów. W połączeniu z czosnkiem powyższe produkty to skuteczny lek, który poradzi sobie z wieloma chorobami. A smak nalewki dzięki tym składnikom staje się przyjemniejszy.

Przygotowana nalewka nie psuje się, można ją przechowywać przez kilka lat. Uważa się, że im dłużej jest podawany, tym więcej posiada właściwości leczniczych.

 

Stosowanie nalewki tybetańskiej jest przeciwwskazane u osób cierpiących na wrzody, onkologię, nieżyt żołądka, epilepsję, ostre choroby żołądka, jelit, wątroby, pęcherza moczowego i nerek, a także gruczolaka prostaty, dzieci poniżej 12 roku życia, 

 

Możesz również polubić…