JAK OCZYŚCIĆ ORGANIZM Z GLIFO.SATU?
Glifosat jest substancją chemiczną występującą w herbicydzie Roundup, a także w ponad 700 innych produktach, od środków chwastobójczych po produkty gospodarstwa domowego. Może mieć wiele niekorzystnych skutków dla zdrowia organizmu i może przyczyniać się do chronicznych problemów zdrowotnych. Dlatego przedstawiamy praktyczne sposoby usuwania glifosatu z organizmu.
Co to jest glifosat?
Glifosat jest substancją chemiczną, pestycydem, herbicydem i środkiem pochłaniającym wilgoć.
Należy do rodziny związków fosforoorganicznych.
Został opracowany i odkryty przez Monsanto/Bayer w 1970 roku i wprowadzony na rynek w 1976 roku pod nazwą handlową Roundup.
Służy do likwidowania uciążliwych chwastów konkurujących z uprawami.
Rośliny, które opryskuje się nim najczęściej to trzcina cukrowa, kukurydza, soja i pszenica.
Chociaż nie mówi się o tym głośno, istnieje wiele badań wykazujących, że narażenie na glifosat u ludzi i innych ssaków może powodować poważne przewlekłe problemy zdrowotne.
Badania sugerują, że glifosat może „nasilać szkodliwe działanie innych pozostałości chemicznych i toksyn przenoszonych przez żywność w środowisku, aby zakłócać normalne funkcje organizmu [w tym bakterie jelitowe] i wywoływać choroby”.
Glifosat może być kluczowym czynnikiem wielu współczesnych chorób przewlekłych, a także jest traktowany za główny czynnik przyczyniający się do rozwoju raka.
Powszechnie gromadzi się w kościach, jelitach, śledzionie, wątrobie, mięśniach i nerkach.
Narażenie na tę substancję może obejmować wchłanianie przez skórę, jedzenie pokarmów potraktowanych glifosatem lub picie zanieczyszczonej nim wody.
Skutki ekspozycji na glifosat zwykle pojawiają się z czasem, powoli i powodują oczywiste dysfunkcje w układach biologicznych.
Należy pamiętać, że substancja ta nie opuszcza naszego ciała, pozostaje w jego systemie, dopóki nie weźmiemy czegoś, czym możemy się odtruć.
Oczyszczanie organizmu z glifosatu
Kluczem do wyeliminowania glifosatu z organizmu jest nieprzyjmowanie go – co oznacza spożywanie żywności ekologicznej, która nie została poddana działaniu zawierających ją produktów.
Oznacza to również niejedzenie niczego zmodyfikowanego genetycznie, ponieważ uprawy GMO zostały opracowane tak, by były odporne na glifosat oraz unikania produktów zwierzęcych, takich jak mleko lub mięso, w przypadku których do karmienia wykorzystywano paszę GMO.
Warto także spożywać probiotyczne pokarmy i suplementy probiotyczne, aby zaludnić mikroflorę, która niszczy glifosat oraz jeść żywność organiczną bogatą w siarkę i mangan.
Ale co zrobić z zalegającym glifosatem w organizmie?
Badanie opublikowane w czasopiśmie Journal of Environmental & Analytical Toxicology z grudnia 2014 r. wykazało, że doustne stosowanie niektórych substancji naturalnych było w stanie skutecznie obniżyć poziom glifosatu w moczu u krów.
Naukowcy zastosowali kombinację następujących substancji: kwasy fulwowe, kwasy huminowe, węgiel aktywny, glinka bentonitowa oraz sok z kiszonej kapusty.
Ostatecznie okazało się, że znaczne zmniejszenie glifosatu w moczu zmniejszyło się u zwierząt po suplementacji kombinacją 200 g węgla aktywnego oraz 500 ml soku z kiszonej kapusty lub 120 g kwasu huminowego podawanych codziennie przez cztery tygodnie.
Nasyć ciało glicyną
Glifosat jest analogiem aminokwasu glicyny, mocuje się w miejscach wiązania glicyny (najprostszego pośród 20 standardowych aminokwasów białkowych).
Organizm zużywa glicynę w procesie detoksykacji, dlatego większość ludzi nie ma wystarczającej ilości glicyny do skutecznego oczyszczania z glifosatu.
Wobec tego, aby dokładnie i skutecznie wyeliminować glifosat z organizmu, należy nasycić swoje ciało glicyną.
W tym celu zaleca się przyjmowanie 1 łyżeczki (4 gramy) glicyny w proszku dwa razy dziennie przez kilka tygodni, a następnie obniżenie dawki do ¼ łyżeczki (1 gram) dwa razy dziennie.
To spowoduje, że glifosat opuści tkanki, dzięki czemu zostanie wydalony z moczem.
Taka kuracja nie powoduje żadnych skutków ubocznych czy problemów zdrowotnych.
Glicynę w dużych dawkach należy stosować przez dłuższy czas i jednocześnie monitorować badaniami wydalanie glifosatu z moczem.
Kiedy jego ilość staje się coraz mniejsza (u niektórych ludzi ma to miejsce po dwóch miesiącach, u innych po sześciu) zmniejszamy dawkę glicyny i kontynuujemy terapię, aż dojdziemy do całkowitego usunięcia glifosatu z organizmu.
https://www.odkrywamyzakryte.com/