Herbatka z gałązek malin-na co pomaga?
Składniki na herbatkę z gałązek malin na przeziębienie:
- GAŁĄZKI MALIN. długość gałązki ok. 1m) – 2 szt
- Woda – 3 l
Czas na przygotowanie: 30 minut
Porcje: 12
Wartość odżywcza i energetyczna:
Gotowe posiłki | |||
kcal 4,6 kcal | białka 0,1 g | tłuszcze 0,1 gr | węglowodany 0,8 g |
Porcje | |||
kcal 0,4 kcal | białka 0 gr | tłuszcze 0 gr | węglowodany 0,1 gr |
danie 100g | |||
kcal 0,2 kcal | białka 0 gr | tłuszcze 0 gr | węglowodany 0 gr |
Przepis na herbatkę malinową na przeziębienie:
- Pokrój lub połam gałązki malin
- Do garnka wlej 3 litry wody
- Jak tylko woda zostanie nalana, dodaj do niej gałęzie i zamknij pokrywkę
- Rozpalamy duży ogień przez 20 minut. nie otwieraj pokrywy
- Woda się zagotowała, gdy zostało mi 8 minut.
- Po upływie 20 minut od gotowania wyłącz kuchenkę i pozwól mu parzyć przez 5 minut
- Usuń gałązki łyżką cedzakową.
I możesz zacząć używać.
Musisz wypić szklankę co godzinę. I będziesz zdrowy!))
Dla większego efektu możesz dodać cukier. cytrynowe, miodowe lub jak ja – knedle z malinami!
Bądź zdrów! - Gotowy!
- Z malina